Balettikoulun erikoiskoulutukseen voi tulla valituksi opinnäytteen perusteella. Erikoiskoulutusryhmiä on kaksi, EK 1 ja EK 2 -ryhmät. Erikoiskoulutuksen tarkoitus on antaa lisäopetusta lahjakkaille balettioppilaille, tarjota mahdollisimman laajasti erilaisia esiintymismahdollisuuksia ja valmentaa ammattiopintoihin pyrkimiseen. Erikoiskoulutus valmentaa oppilaita hakemaan myös Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksen kolmivuotiseen erikoiskoulutukseen, jossa tälläkin hetkellä kouluttautuu balettikoulumme oppilaat Aune Kemppainen ja Nella-Sofia Salminen EK2-luokalla, ja Pinja Eschner, Aini Latonen, Emilia Laitinen, Iiris Laitinen sekä Tilma Torvinen EK1-luokalla. Voit kysyä lisää erikoiskoulutuksesta Hannele Suomalaiselta, joka toimii koulutuksen opettajana.